Національна школа суддів України

Актуальні питання розгляду виборчих спорів та спорів, пов’язаних з виборчим процесом

25 січня 2019 року в місті Запоріжжя Дніпропетровське регіональне відділення за підтримки Третього апеляційного адміністративного суду проводило періодичне навчання суддів адміністративних судів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на семінарі на тему: “Вибори Президента України 2019: окремі аспекти судового врегулювання спорів, пов’язаних з виборами”.

Вітальними словами семінар відкрили директор Дніпропетровського регіонального відділення Національної школи суддів України Олександр Мартиненко та голова Запорізького окружного адміністративного суду Ігор Садовий.

Викладачами на семінарі були: суддя Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду, кандидат юридичних наук Сергій Уханенко, суддя Черкаського окружного адміністративного суду, кандидат юридичних наук, доцент Лариса Трофімова та судді Запорізького окружного адміністративного суду Марина Семененко і Олеся Артоуз.

Під час семінару судді обговорили особливості розгляду виборчих спорів та спорів, пов’язаних з виборчим процесом. Особливу увагу було приділено міжнародним стандартам проведення демократичних виборів та судовій практиці розгляду цієї категорії справ. Також було звернуто увагу на питання територіальної організації виборів, утворенню та організації роботи виборчих комісій, складанню, уточненню та внесенню змін до списків виборців, підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, загальну організацію роботи суду під час проведення виборів Президента України у 2019 році.

У ході семінару судді обмінювались думками щодо особливостей розгляду виборчих справ та формування єдиної практики застосування судами законодавства про вибори.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на  веб–сайті Національної школи суддів України.

Після закінчення семінару кожному судді, який був на ньому присутній, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.