Національна школа суддів України

Актуальні питання, що виникають при призначенні судових експертиз у кримінальних та цивільних справах

18 листопада 2016 рокув місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України  проводить  семінар для  суддів місцевих загальних  судів з метою підвищення рівня  кваліфікації на тему:  “Застосування почеркознавчої, лінгвістичної  та психологічної   експертизи при захисті  прав”.

Семінар відкрили  заступник директора ТОВ “Незалежний інститут  судових експертиз” Тетяна Ковальчук та директор Чернівецького регіонального відділення, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці Анатолій Огородник, який ознайомив суддів з метою та регламентом роботи семінару .

Для проведення семінару викладачами запрошено судових експертів ТОВ “Незалежний інститут  судових експертиз Людмилу  Фраймович   та  Наталію Алікіну .

Семінар було розпочато з огляду особливостей та основних завдань експертиз у  кримінальних та цивільних справах.

Людмила  Фраймович  ознайомила суддів  із проблемними питаннями призначення почеркознавчих судових   експертиз у кримінальних справах та розповіла про вирішення експертизою деяких неідентифікаційних завдань.

Окрім того, під час семінару  судді розглянуть об’єкти та  основні завдання лінгвістичної  експертизи  писемного    мовлення.

Наталія Алікіна  обговорить із учасниками семінару особливості психічних розладів, що впливають на здатність особи усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними,  та актуальні питання комплексної психолого-психіатричної експертизи і психологічної експертизи неповнолітнього підозрюваного, обвинуваченого.

Обговорення проблемних питань   призначення    судових  експертиз   у кримінальних та цивільних справах є цікавим та корисним для суддів.

 Після закінчення семінару учасники поділяться враженнями та висловлять свої побажання та пропозиції.

З повними текстом програми семінару  можна ознайомитись на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.