Національна школа суддів України

Актуальні питання у сфері забезпечення безпеки виробництва

4 червня 2021 року  Національна школа суддів України провела для суддів місцевих загальних судів онлайн–тренінг “Особливості розгляду судами проваджень про кримінальні правопорушення проти безпеки виробництва”.

Директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал розповіла про апробацію нового формату підготовки суддів. Вона поспілкувалася з аудиторією щодо актуальних питань, які виникають у роботі та потреб у проведенні майбутніх занять.

Тренерами на цьому онлайновому занятті були судді місцевих судів Тетяна Бобко, Світлана Муратова та директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал.

У ході онлайнової підготовки судді обговорили загальні аспекти правового регулювання кримінальної відповідальності у сфері забезпечення безпеки виробництва; питання щодо кваліфікації; розмежування кримінальних правопорушень та кримінальних проступків; сукупності кримінальних правопорушень; зупинилися на доказах і доказуванні у кримінальних провадженнях щодо безпеки виробництва та використанні висновків спеціалістів та експертиз.

Корисним для практичної діяльності суддів стало обговорення питань, пов’язаних із відшкодуванням шкоди, завданої порушенням правил безпеки виробництва. Разом із тренерами судді проаналізували судову практику у провадженнях зазначеної категорії справ.

Окрім теоретичної частини  судді вирішували практичні завдання, брали участь у експрес–опитуваннях, доповідях, отримували фахові відповіді на свої запитання.