Національна школа суддів України

Актуальні питання в діяльності працівників канцелярій судів

19 липня 2021 року Національна школа суддів України розпочала чотириденну онлайн–підготовку старших секретарів, секретарів, головних і провідних спеціалістів місцевих та апеляційних судів.

Відкрив онлайнове заняття директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, який ознайомив слухачів і слухачок із програмою та порядком проходження підготовки, представив викладачів і закликав до активної участі в обговоренні запропонованих питань.

Розпочав дистанційні заняття заступник начальника відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів, доктор психологічних наук Андрій Маслюк, який надав поради щодо профілактики професійного та емоційного вигорання та подолання конфліктів у професійній діяльності працівників апаратів судів.

Загальні поняття про людей з інвалідністю доповіла директорка Центру реабілітації “Гармонія” ім. Раїси Панасюк  Олена Чорнобривенко.

Про вимоги до посвідчення копій судових документів і судових рішень, правила складання номенклатури справ суду розповіла помічниця судді Одеського апеляційного суду Анастасія Новак.

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Елла Катаєва зупиниться на гендерних аспектах у роботі суду.

Директорка Вінницького навчального центру Олена Мілієнко розгляне зі слухачами та слухачками низку актуальних питань щодо організації діяльності канцелярії з виконання задач і функцій, покладених на неї, особливостей застосування в судовій системі законів України “Про звернення громадян” і “Про доступ до публічної інформації”.

Ольга Лещенко, помічниця судді Приморського районного суду міста Одеси обговорить питання щодо виконання судових рішень і судових наказів, видачі виконавчих листів та їх дублікатів, продовження процесуальних строків у зв’язку із запровадженням карантину, а також порядку стягнення судового збору.

Інтерактивну лекцію з українського ділового мовлення проведе радниця патронатної служби апарату Одеської обласної державної адміністрації Людмила Шматоваленко.

Керівниця апарату Приморського районного суду міста Одеси Інна Німас  поділиться досвідом і надасть поради щодо порядку дій працівників апаратів судів у надзвичайних ситуаціях.

З методиками оптимізації робочого часу, побудови стратегії кар’єрного зростання та саморозвитку ознайомить Наталія Піроженко, доцентка кафедри публічного управління та регіоналістики ОРІДУ НАДУ.

Юрисконсультка Одеського окружного адміністративного суду Яніна Грабова презентує інтерактивні лекції щодо роботи з програмою “Електронний суд”, створення електронних документів, функціонування електронного архіву.

Питання професійної етики працівників апаратів судів розкриє керівниця апарату Херсонського окружного адміністративного суду Ірина Коваленко.

В анкетах зворотного зв’язку на завершення онлайнових занять слухачі та слухачки залишать свої відгуки,   пропозиції та побажання.