Національна школа суддів України

Актуальні питання в роботі слідчого судді

22 жовтня 2020 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України в дистанційному форматі проводить в межах підготовки суддів місцевих загальних судів з Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей тренінг “Актуальні питання надання слідчим суддею дозволу на проведення обшуку, огляду та тимчасового доступу до речей і документів”.

Учасників тренінгу привітав директор Дніпровського регіонального відділення Олександр Мартиненко та викладачі (тренери), які проводитимуть тренінг: суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Дмитро Кратко, суддя Оболонського районного суду м. Києва Микола Місечко та суддя Київського районного суду м. Харкова, кандидат юридичних наук Світлана Муратова.

Слухачі самостійно опрацюють на дистанційній платформі навчання  національні та міжнародні стандарти захисту прав людини під час розгляду слідчим суддею окремих клопотань, строки досудового розслідування, практику розгляду клопотань щодо обшуку, огляду та про надання тимчасового доступу до речей і документів.

Світлана Муратова проведе зі слухачами мозковий штурм і визначить у чаті проблемні питання, що виникають під час розгляду клопотань про проведення обшуку, огляду, надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, а також експрес-опитування стосовно строків досудового розслідування.

Микола Місечко та Дмитро Кратко обговорять зі слухачами актуальні проблеми розгляду клопотань обшуку та огляду місця події слідчим суддею та про надання  тимчасового доступу до речей і документів.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.