Національна школа суддів України

Актуальні питання захисту прав дітей у конфлікті з законом

7 травня 2020 року Національною школою суддів України у співпраці з українсько-нідерландським проектом «Зміцнення системи захисту дитини для дітей у конфлікті із законом» проведено в режимі відео конференції засідання групи розробників навчального курсу для суддів «Зміцнення системи захисту дітей у конфлікті з законом».

Учасниками засідання були:

Співробітники НШСУ – Ганна Савченко та Вікторія Семенюк.

Судді - Ганна Шендрікова, Валерія Бабко, Тетяна Штих та Віталій Циктіч.

Представники проекту – Євгенія Павлова та Олексій Лазаренко.

Учасниками засідання обговорені підготовлені матеріали очного навчального курсу, а саме, національне та міжнародне законодавство з питань захисту прав дітей, правила та етапи опитування дитини, психологічні особливості допиту дітей, практика Європейського суду з прав людини з питань захисту прав дітей. Усі матеріали розроблені з урахуванням практики роботи з дітьми, яка успішно застосовується у Нідерландах.

Враховуючі тривалі карантинні заходи, учасниками робочої групи також обговорювалась доцільність  адаптації матеріалів тренінгу для його проведення у режимі відео конференції.

Також, розробники окрім планування подальших кроків щодо впровадження даного курсу у навчальний процес НШСУ вирішили  провести спільно з Львівським регіональним відділенням НШСУ 1 червня 2020 року вебінар для суддів, присвячений Міжнародному дню захисту дітей.

Наступне засідання робочої групи заплановано на 21 травня 2020 року.