Національна школа суддів України

Актуальні питання земельних правовідносин у господарському судочинстві

25 березня 2021 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський семінар для місцевих господарських судів на тему: Актуальні питання земельних правовідносин у господарському судочинстві

Вітальною промовою всеукраїнський семінар розпочав викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр  Потильчак,  який відзначив актуальність тематики заходу та наголосив на важливості вирішення проблеми забезпечення захисту прав і законних інтересів суб’єктів господарювання у земельних правовідносинах.

Спікерами всеукраїнського семінару були суддя-спікер судової палати для розгляду справ щодо земельних відносин та прав власності Верховного Суду у складі Касаційного господарського суду Юрій Чумак, суддя Великої палати Верховного Суду Дмитро Гудима та суддя господарського суду Івано-Франківської області Олена Малєєва.

Під час свого виступу Юрій Чумак зосередив увагу суддів на актуальному питанні стосовно захисту прав суб’єктів господарювання в земельних правовідносинах у контексті статті 33 Закону України Про оренду землі. Корисним для суддів був розгляд проблемних питань щодо застосування цієї норми. Дмитро Гудима провів докладний огляд постанов Верховного Суду за 2020 рік про спори щодо прав на земельні ділянки.

Упродовж всеукраїнського семінару судді удосконалили знання з питань захисту прав суб’єктів господарювання у земельних правовідносинах.

Повний текст програми загальноукраїнського семінару розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка суддів.