Національна школа суддів України

Актуальні правові висновки Верховного Суду з питань судової юрисдикції

7 грудня 2020 року  Одеське регіональне відділення Національної школи суддів України провело загальноукраїнський онлайн семінар для суддів господарських судів на тему: “Актуальні питання визначення юрисдикції господарських судів: правові висновки Верховного Суду”.

Вітальними словами навчальний захід відкрила в. о. директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова, яка представила викладачів – суддю Верховного Суду в Касаційному господарському суді, професора Олену Кібенко, суддю Господарського суду міста Києва, кандидата юридичних наук Тетяну Васильченко та модератора семінарусуддю Господарського суду Тернопільської області Володимира Гевка.

Під час семінару судді ознайомилися з критеріями розмежування судової юрисдикції Великою Палатою Верховного Суду, розглянули визначення судової юрисдикції при банкрутстві, у земельних спорах, на стадії виконання судових рішень, спорів, обговорили актуальні питання розмежування судової юрисдикції у спорах за участі суб’єкта владних повноважень та фізичних осіб. Окрему увагу було приділено справам, що не можуть розглядатися в судах жодної юрисдикції.

За підсумками семінару кожен учасник отримав Сертифікат Національної школи суддів України.