Національна школа суддів України

Актуальні проблеми написання судових рішень в адміністративному судочинстві

29 вересня 2020 року Національна школа суддів України спільно з Проектом ЄС “Право-Justice” провела перше дистанційне засідання з розроблення нового навчального курсу для суддів адміністративної юрисдикції на тему “Написання судових рішень в  адміністративному судочинстві”.

Від НШСУ участь у засіданні взяли викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Терлецький та старший науковий співробітник цього ж відділу Ольга Яворська.  Проект ЄС представили національні експерти Ілля Черногоренко, Костянтин Красовський, Оксана Цимбрівська та міжнародний експерт Едіт Целлер. До розроблення навчального курсу залучено суддів різних інстанцій, зокрема Олександра Ситникова, Михайла Гуцала, Олену Терлецьку  та Олександра Кукобу.

В режимі відеоконференції на платформі Zoom учасники обговорили актуальну нині проблематику практичного характеру у написанні судових рішень та питання, що потребують вдосконалення. Проаналізували винесений на розгляд попередній план-структуру навчального курсу та сформували необхідні доповнення відповідно до  викликів сьогодення.

Сторони визначили ключові напрямки подальшої роботи та домовилися про наступне засідання.