Національна школа суддів України

Актуальні зміни в антикорупційному законодавстві для належного проведення кампанії декларування

14 лютого 2020 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів  місцевих судів на тему: “Запобігання та протидія корупції: окремі аспекти законодавства України. Конфлікт інтересів. Фінансовий контроль”.

У вступному слові директорка регіонального відділення Національної школи суддів  України, суддя у відставці, заслужений юрист України Валентина Коржик представила викладачів, ознайомила суддів із регламентом заходу, а також,  з огляду на останні зміни у антикорупційному законодавстві,  звернула увагу на актуальність теми семінару.

Захід провели суддя районного суду, кандидатка юридичних наук Тетяна Штих, головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін та представник відділу протидії корупції Управління стратегічних розслідувань у Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Вадим Байрачний.

Корисним для суддів був огляд питань дотримання вимог фінансового контролю: декларування, моніторингу способу життя, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Викладачі продемонстрували відеоматеріали з покроковою інструкцією щодо заповнення декларації та надали практичні рекомендації з прикладами заповнення, а також обговорили з учасниками зміни, які було оприлюднено напередодні проведення заходу.

Окрім цього, було розглянуто питання правового статусу та гарантій захисту викривачів корупції,  різновиди конфлікту інтересів (потенційний, реальний), їх виявлення, врегулювання і запобігання.