Національна школа суддів України

Актуальність і важливість навичок і вмінь щодо написання судових рішень

17 червня 2016 року у приміщенні Національної школи суддів України відбулося засідання робочої групи з розробки тренінгу для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді на тему: “Написання судових рішень у кримінальному судочинстві та у справах про адміністративні правопорушення”.

З вітальним словом до розробників зазначеного тренінгу звернулася заступник начальника відділу науково–методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу, суддя Верховного Суду України у відставці Валентина Кузьменко, яка  зауважила, що цією зустріччю завершується перший підготовчий етап у розробці тренінгів для спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді.

У попередньому опрацюванні програми та її змістовному наповненні взяли участь судді та працівники Національної школи суддів України.

Під час обговорення  програми та змістовного наповнення  тренінгу учасники робочої групи звернули увагу на необхідність збільшення часу для викладання підготовленого матеріалу з огляду на актуальність і важливість тематики. Збільшення часу на проведення спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді конкретних тем можливе в разі внесення змін до навчального плану цієї підготовки та звернення уваги кандидатів на посаду судді до направлення на стажування в суди на важливість отримання практичних навичок та вмінь написання судових рішень у кримінальному судочинстві та у справах про адміністративні правопорушення .

Крім того, на думку членів групи, необхідно звернути особливу увагу на ту частину програми, в якій висвітлюються питання щодо написання судових рішень у справах про адміністративні правопорушення.

У ході проведеного засідання учасники групи розробили програму тренінгу,  до якої увійшли найбільш актуальні теми з питань щодо написання судових рішень у кримінальному судочинстві та у справах про адміністративні правопорушення.