Національна школа суддів України

Актуальність підготовки суддів з питань пробації

22 червня 2016 року в Національній школі суддів України відбулася зустріч з експертами  проекту ЄС “Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні” Ренделом Барроузом та Іриною Жаронкіною.

Метою зустрічі було обговорення актуальних аспектів співпраці щодо створення навчального курсу для підготовки суддів з питань пробації.

Експерти були поінформовані про заходи, які вживаються Національною школою суддів України задля підвищення обізнаності суддів щодо застосування покарань, альтернативних ув’язненню.

У ході зустрічі констатувалось, що впровадження пробації є реальним кроком для наближення вітчизняної юстиції до міжнародних стандартів і впровадження в державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру.

Учасники зустрічі висловили сподівання, що за сприяння проекту Європейського Союзу  “Підтримка реформ у сфері юстиції України” система пробації в Україні буде впроваджуватися успішно, зокрема, шляхом відповідної підготовки суддів та формування відповідної правозастосовної практики.