Національна школа суддів України

Актуально при вирішенні спадкових спорів

20 березня 2020 року на офіційному YouTube channel  Національної школи суддів України було проведено інтерактивне заняття з метою підвищення рівня кваліфікації суддів місцевих загальних судів з використанням презентації Power Point: “Актуальні аспекти судового розгляду спорів щодо спадкування. Судова практика”.

Актуальність теми лекції відзначив проректор Володимир Мазурок, який представив викладачку – суддю Конституційного Суду України, кандидата юридичних наук Галину Юровську.

На початку своєї презентації Галина Юровська зазначила, що справи про спадкування традиційно належать до складних категорій цивільних справ. Тому дистанційне спілкування присвячено обговоренню актуальних питань, з якими зустрічається сьогодні судова практика при розгляді справ про спадкування.

Основну увагу Галина Юровська зосередила на огляді законодавства, яке регулює питання спадкування. Викладачка розкрила важливі питання щодо порядку звернення до суду із заявами стосовно спадкування, види судових проваджень у справах спадкування, розглянула питання доказів і доказування у спадкових спорах та особливості розгляду окремих категорій таких справ.

Викладачка відповіла на запитання, які надходили у процесі інтерактивного заняття.

Національна школа суддів України у зв’язку із запровадженням карантину, пов’язаного із коронавірусом COVID-19, продовжує проводити дистанційну підготовку суддів, працівників апаратів суддів у дистанційному режимі.

Переглянути відеолекцію викладачки Галини Юровської та її презентацію  можна тут.