Національна школа суддів України

Американський практикум з тактичної медицини та першої допомоги постраждалим від збройної агресії

16 травня 2024 в місті Києві за ініціативи Національної школи суддів України та громадського формування “Капеланський патруль” відбувся практикум з тематики тактичної медицини та першої допомоги постраждалим особам від збройної агресії, який провів Доктор Деррік Сорвейд, полковник армії США, медичний директор з симуляції, доцент кафедри сімейної медицини, радник військово-медичної студентської асоціації Wilderness Medical.

Під час заняття Доктор Д. Сорвейд поділився з працівниками НШСУ знаннями та практичними навичками щодо нюансів тактичної медицини, вміння застосовувати засоби медичного захисту та способів надання постраждалій людині першої медичної допомоги при травмах чи пораненнях.

У межах заняття учасники також отримали практичний досвід накладання джгуту-турнікету для тимчасової зупинки кровотечі та використання різних медичних засобів при допомозі людині у невідкладному стані.

Практикум викликав великий інтерес серед працівників НШСУ, оскільки запропонована для обговорення тематика стосувалася безпекових моментів повсякденного життя в умовах воєнного стану.