Національна школа суддів України

Антикорупційне законодавство

19 жовтня 2015 року в місті Одесі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено періодичне навчання суддів місцевих загальних судів Одеської, Миколаївської та Херсонської областей з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Антикорупційне законодавство” .

Вітальними словами семінар відкрила т. в. о. директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова.

Для проведення семінару викладачами запрошено суддю Апеляційного суду Одеської області, кандидата юридичних наук Олександра Толкаченка та суддю Приморського районного суду м. Одеси  Дениса Донцова.

Семінар розпочав Денис Донцов із розгляду антикорупційного законодавства. Викладач також ознайомив слухачів із міжнародним співробітництвом у сфері запобігання і протидії корупції та проаналізував міжнародний досвід щодо запобігання та протидії корупції. Олександр Толкаченко  зупинився на судовій практиці злочинів у сфері службової діяльності та корупційних злочинах та  обговорив із суддями практику застосування норм законодавства про адміністративні правопорушення щодо боротьби з корупцією. Окрім теоретичної частини, було організовано роботу в малих групах, під час якої судді провели ситуативний аналіз (кейс-методи), виконали  практичні завдання та взяли участь у  тематичних дискусіях.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділіПідготовка.

Після закінчення семінару кожному судді, який брав у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.