Національна школа суддів України

Антикорупційне законодавство та практика його застосування

5–6  жовтня  2016 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить тренінг для суддів на тему: “Антикорупційне законодавство та практика його застосування”.

Тренінг буде проведено в рамках тижневої підготовки суддів, обраних на посаду судді безстроково.

Відкрили захід  заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату – радник Національної школи суддів України Ольга Шаповалова, директор Харківського  регіонального відділення Валентина Коржик та національний спеціаліст проектів у сфері верховенства права та прав людини,  Координатор проектів ОБСЄ в Україні Наталія Беца.

Викладачами тренінгу запрошено суддю Апеляційного суду Харківської області Аллу Котелевець, суддю Апеляційного суду Одеської області Олега Копіцу,  суддю  Апеляційного суду Запорізької області Ольгу Булейко, суддю Дзержинського районного суду м. Харкова Тетяну Штих.

Під час тренінгу судді  опанують механізми запобігання корупційним правопорушенням та правопорушенням, пов’язаним із корупцією, механізми запобігання та врегулювання потенційного та реального конфлікту інтересів.

Окрім того, судді ознайомляться з особливостями розгляду справ та накладення стягнень у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, та  з особливостями розгляду проваджень про корупційні злочини і призначення покарання.