Національна школа суддів України

Апробація навчального курсу для кандидатів на посаду судді

25 листопада 2021 року Національна школа суддів України у межах тижневої підготовки помічників суддів і консультантів місцевих та апеляційних загальних, господарських, адміністративних судів й Вищого антикорупційного суду провела апробацію семінару–практикуму “Підготовче провадження в адміністративному судочинстві”,  який підготовлено для кандидатів на посаду.

Захід модерувала суддя Київського окружного адміністративного суду Ганна Панова, яка проінформувала слухачів щодо структури й мети розробленого навчального курсу, окреслила його основні завдання та визначила очікування учасників від семінару–практикуму. Викладач провела мозковий штурм та ознайомила із поняттям, метою та завданнями підготовчого провадження  в адміністративному судочинстві.

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Сергій Глазько розповів про проведення підготовчого провадження за Кодексом адміністративного судочинства України та залучив учасників до обговорення ситуативного завдання.

Фінальним блоком питань, що були розкриті, стали тема завершення підготовчого провадження. ЇЇ викладав суддя Житомирського окружного адміністративного суду Дмитро Гурін.

На завершення семінару–практикуму було проведено опитування серед учасників та обговорення проблемних питань.