Національна школа суддів України

Апробація тренінгу про розмежування різновидів множинності злочинів

6 грудня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України провела апробацію тренінгу на тему: “Практичні аспекти розмежування різновидів множинності злочинів – повторність, сукупність та рецидив злочинів”.

Курс розроблений для поглиблення знань суддів щодо розуміння інституту множинності злочинів, передбачення правових наслідків у звʼязку з повторністю, сукупністю та рецидивом злочинів, сприяння формуванню єдиної судової практики щодо кваліфікації дій, що утворюють множинність злочинів, та призначення покарання тощо.

Цей одноденний тренінг складається із 7 актуальних тем. Методологією тренінгу передбачено експрес–опитування у формі клікерного тестування, презентацій Power Point, виконання практичних завдань у малих групах, демонстрацію відеоматеріалів, модеровані дискусії, “мозкові штурми” та коментарі викладачів.

До складу групи розробників увійшли судді Ольга Бойко, Петро Жовтан, Василь Земляной, Валентин Зубар, Олег Ігнатюк, Олег Кривенда, Валентина Кузьменко, Наталія Марчук, Світлана Муратова, Світлана Савкова, Надія Стефанів, Валентина Щепоткіна та Світлана Яковлєва.

Завершальний етап розробки курсу буде включати вдосконалення підготовлених матеріалів за результатами апробації та проведення тренінгу для тренерів (ТоТ).