Національна школа суддів України

Апробація тренінгу щодо кримінальних проступків

17 листопада 2020 року Національна школа суддів України в рамках підготовки суддів місцевих загальних судів у режимі онлайн з використанням програми Zoom провела апробацію тренінгу “Особливості провадження щодо кримінальних проступків”.

Матеріали тренінгу були розроблені з використанням інтерактивних методів навчання дорослої високопрофесійної аудиторії та зорієнтовані на тих суддів, які вже мають певний досвід роботи на посаді судді.

Тренінг відкрили начальник відділу підготовки викладачів (тренерів)  радник, суддя Верховного Суду України у відставці Ольга Шаповалова та заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Верховного Суду України у відставці Олександр Коротких.

Участь у проведенні апробації навчального курсу взяли розробники навчального курсу, які були залучені й як викладачі тренінгу, а саме судді Світлана Муратова, Петро Заруба, Дмитро Кратко, Микола Місечко, Лариса Радуцька та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова, Юлія Найденко та Богдан Остудімов.

Перед викладачами тренінгу була поставлена мета – окреслити коло проблемних питань, що виникають в судовій практиці у зв’язку із запровадженням інституту кримінальних проступків, та показати можливі шляхи вирішення цих проблем. До навчального курсу включено три модулі. У процесі роботи учасники тренінгу матимуть змогу ознайомитись з особливостями досудового розслідування кримінальних проступків, окремими аспектами здійснення процесуальних та слідчих дій, повноваженнями слідчого судді, а також проблемними питаннями судового розгляду обвинувального акту.