Національна школа суддів України

Апробація тренінгу щодо захисту прав власності в цивільному судочинстві

2 грудня 2020 року в Національній школі суддів України в режимі онлайн відбулася апробація  тренінгу для суддів загальних місцевих судів “Проблемні питання єдності судової практики. Інститут права власності в Україні: захист у порядку цивільного судочинства”. Захід проводився в межах підготовки суддів апеляційних загальних судів.

Модерувала тренінг начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник, суддя Верховного Суду України у відставці Ольга Шаповалова.

До проведення тренінгу долучилися судді-розробники зазначеного навчального курсу, досвідчені викладачі (тренери) Національної школи суддів України: суддя Конституційного Суду України Галина Юровська,  судді місцевих загальних судів Андрій Потапенко, Андрій Гаврищук, Андрій Нижний, Василь Даценко та викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя апеляційного суду Харківської області у відставці Лілія Гуцал.

За результатами апробації планується запровадити вказаний тренінг у процес підготовки суддів першої та апеляційної інстанції цивільної спеціалізації.

Про актуальність теми з питань захисту права власності у цивільному судочинстві свідчать позитивні відгуки учасників тренінгу, які відмітили злагоджену та ефективну роботу команди викладачів (тренерів).