Національна школа суддів України

Апробація тренінгу щодо застосування вебплатформ у суддівській освіті онлайн

1 грудня 2020 року Національна школи суддів України провела апробацію тренінгу “Застосування вебплатформ у суддівській освіті онлайн” (через застосунок “Zoom” у режимі реального часу).

З вітальним словом до слухачів тренінгу звернулася проректор Наталія Шукліна, яка наголосила на важливості застосування вебінструментів у суддівській освіті та зазначила, що Національна школа суддів України постійно вдосконалює власний викладацький арсенал та розширює слухацьку аудиторію шляхом проведення вебінарів, дистанційних курсів, онлайн тренінгів, відеолекцій. Вказаний тренінг є актуальною відповіддю на сучасні виклики, пов’язані із карантинними обмеженнями, був підготовлений у надзвичайно стислі строки та спрямований на зміцнення інституційної спроможності Національної школи суддів України та суддів-тренерів проводити інтерактивні заходи освітнього характеру.

Керівник групи з розробки тренінгу, начальник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Оксана Шамрай зосередила увагу слухачів на змістовній структурі заходу та правилах роботи онлайн. Модерував навчальний захід заступник начальника вказаного відділу Олександр Іщенко.

Розробниками матеріалів та викладачами тренінгу є працівники Національної школи суддів України: Марина Самофал, заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування, Олександр Кравчук, головний науковий співробітник цього відділу, Тамара Закревська, викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів), Вадим Філіпов, начальник відділу інформаційних технологій, Денис Франовський, заступник начальника відділу, а також спеціалісти відділу інформаційних технологій Антон Іванчик, Ілля Найда, Ігор Деркач.

Основними темами тренінгу стали: види електронного навчання та можливості їх використання в процесі підготовки і періодичного навчання суддів та працівників апаратів судів; обрання форм для організації вдалого навчання; використання google-форм під час роботи на платформі “Zoom”; особливості реєстрації на різних платформах та їх зв'язок; створення конференції та її супроводження; досвід технічного модерування онлайн тренінгів; застосування онлайн опитувань слухачів; робота в малих групах онлайн; підготовка якісних презентацій для вебінару; використання відео в онлайн суддівській освіті.

За результатами апробації планується запровадити вказаний тренінг для широкого загалу викладачів Національної школи суддів України та поширити успішний досвід в установах-партнерах НШСУ.