Національна школа суддів України

Апробація тренінгу з вирішення страхових спорів

13 лютого 2020 року в Києві Національна школа суддів України провела апробацію тренінгу для суддів господарських суддів “Вирішення спорів, що виникають із договорів страхування”.

Тренінг суддів розпочав викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Потильчак, зазначивши його актуальність для суддів при розгляді спорів, які виникають із договорів страхування. Він також наголосив, що матеріали тренінгу орієнтовані на вміння судді при вирішенні спорів правильно визначати, тлумачити та застосовувати принципи та норми права, які регулюють договірні відносини у сфері страхування.

Викладачами на тренінгу були судді Олександр Банасько, Ірина Кондратова, Борис Грек та Інна Отрош.

Відповідно до програми на тренінгу проводилися демонстрації та обговорення відеороликів, мозкові штурми, презентації міні–лекцій, їхні обговорення, виконання практичних завдань у малих групах і доповіді суддів про результати виконаних навчальних завдань.

На завершення апробації тренінгу слухачки та слухачі висловили свої побажання та пропозиції, які будуть враховані розробниками на черговому засіданні з доопрацювання матеріалів курсу.

Повний текст Програми тренінгу розміщено на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.