Національна школа суддів України

Арешт суден за морськими вимогами в Україні

19 квітня 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить всеукраїнський семінар для суддів місцевих господарських та місцевих загальних судів на тему: “Арешт суден за морськими вимогами в Україні та відповідальність за неправомірний арешт ”.  

Для проведення семінару запрошено заступника голови Апеляційного суду Одеської області, кандидата юридичних наук Андрія Дрішлюка, президента Колегії юристів з морського права України, адвоката, партнера ЮК Rabomizo Дениса Рабомізо, члена правління Колегії юристів з морського права України, старшого партнера Black Sea Law Company Євгена Сукачова та завідувача кафедри морського права НУ “Одеська морська академія”, кандидата юридичних наук Ольгу Савич.

Розпочався семінар з історичного огляду розвитку інституту арешту суден за морськими вимогами та його правового регулювання. Під час семінару судді детально розглянуть вимоги, які є підставами для арешту судна, та відповідальність за неправомірний арешт. Окрім того, судді обговорять процедуру та правила арешту суден за морськими вимогами та проаналізують судову практику щодо такого арешту. На завершення учасники семінару поділяться отриманими враженнями та висловлять свої  думки  щодо тем, які викликали найбільший інтерес .