Національна школа суддів України

Аспекти розмежування юрисдикцій

29 жовтня 2021 року Національна школа суддів України провела всеукраїнський онлайн–семінар для суддів місцевих та апеляційних господарських судів “Проблеми розмежування компетенції господарських, адміністративних і загальних судів”.

Директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал представила викладачів та з’ясувала очікування суддів від дистанційного заняття.

Із доповідями на онлайновому семінарі виступили судді Верховного суду Віталій Уркевич та Юрій Чумак, суддя Господарського суду Луганської області Олена Фонова і доцент кафедри цивільного права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, член Науково–консультативної ради при Верховному Суді Олег Печений.

У ході проведення заняття Віталій Уркевич, Юрій Чумак та Олена Фонова обговорили зі своїми колегами питання розмежування судових юрисдикцій під час розгляду земельних спорів, державної реєстрації речових прав на землю, а також розмежування юрисдикції на стадії виконання судових рішень.

Олег Печений у своїй доповіді розповів про питання, що виникають під час розгляду справ у сфері корпоративних відносин.

Після кожної доповіді колеги ділилися думками та обмінювалися досвідом.

Після закінчення семінару судді в анкетах зворотного зв’язку поділилися враженнями та висловили свої побажання та пропозиції щодо тематики наступних занять для суддів.