Національна школа суддів України

Безпека та діяльність суду в надзвичайних ситуаціях

16 лютого 2022 року Національна школа суддів України проводить онлайн–семінар “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях”.

У День єднання на початку семінару прозвучав Державний Гімн України.

Керівниця відділу підготовки працівників апаратів судів Наталія Тимощук відкрила семінар та ознайомила учасників із питаннями, передбаченими програмою.

Захід відбувається за участі заступника директора Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяни Аілінчій та судді Авдіївського міського суду Донецької області Олени Панченко.

Знання правил безпеки та поведінки під час діяльності суду в надзвичайних ситуаціях є необхідними та цінними у критичних ситуаціях, пов’язаних із загрозою здоров’ю, життю людини, а також для забезпечення безперервної роботи суду. Їх знання та використання в потрібний момент може зіграти вирішальну роль до прибуття відповідних кваліфікованих служби.

Тренерки запропонували слухачам пройти опитування за допомогою гугл-форми для з’ясування їхнього очікування  від семінару.

Під час семінару працівники апаратів судів обговорили надзвичайні ситуації, що відбувалися в судах України (масові заворушення, аварійні зупинки ліфта, вимкнення електроенергії), з’ясували алгоритм та план дій на випадок настання надзвичайних ситуацій в судах, особливості організації роботи суду в разі необхідності надання відвідувачам/постраждалим домедичної допомоги, а також звернули увагу на особливості організації роботи суду в разі настання необхідності надання відвідувачам/постраждалим домедичної допомоги, роботу суду в умовах пандемії COVID-19, організацію дистанційної роботи працівників суду.

Учасники семінару отримали теоретичний матеріал за допомогою інтерактивних лекцій з використанням презентацій PowerPoint та зможуть закріпити вивчений теоретичний матеріал з урахуванням практичних рекомендацій.