Національна школа суддів України

Безцінна передача практичного досвіду

14–15 листопада 2018 року начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Олександр Гашицький та директор регіонального відділення Олександр Мартиненко відвідали місцеві суди міста Дніпра та області, в яких майбутні судді проходять стажування з цивільної юрисдикції. 

Вони зустрілися з головами судів – Віталієм Лилою, Костянтином Дружиніним, Ігорем Нощенком та поспілкувалися із коучами кандидатів на посаду судді Дмитром Мовчаном, Артемом Олійником і Дмитром Городецьким. У ході зазначених зустрічей слухачки та слухачі Національної школи суддів України розповіли про хід виконанням ними програми та індивідуальних планів стажування.

Майбутні судді високо цінують надану їм можливість отримати вміння та навички, які їм мають знадобитися в наступній практичній діяльності зі здійснення правосуддя.

У свою чергу судді–наставники висловили своє задоволення роботою кандидатів на посаду судді, оскільки молодші колеги дуже грамотно підходять до вивчення справ і виконання завдань, поставлених перед ними. Вони відвідують судові засідання та на професійному рівні складають проекти процесуальних документів.

Олександр Гашицький принагідно ознайомив слухачів і слухачок із порядком та умовами проведення 22 листопада 2018 року контролю успішності виконання блоку з цивільного судочинства, відповів на запитання, пов’язані з порядком  проходження спеціальної підготовки. Він також відзначив, що Національна школа суддів України цінує та поважає плідну працю  голів судів і суддів, які допомагають кандидатам на посади суддів освоїти практичні вміння та навички здійснення правосуддя.