Національна школа суддів України

Боротись з корупцією як з явищем

9 листопада 2017 року в місті Києві Національною школою суддів України проведено тренінг для працівників апарату Національного агентства з питань запобігання корупції на тему: “Основні недоліки, які допускаються при складанні протоколів про адміністративні правопорушення”.

 Вітальними словами захід розпочали спікери тренінгу – головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, суддя у відставці, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Василь Андрійцьо, суддя, заступник голови Апеляційного суду Київської області, кандидат юридичних наук Олег Ігнатюк та начальник відділу Генеральної прокуратури України Валентина Сеник.

 У ході тренінгу було розглянуто актуальні питання, визначені структурними підрозділами Національного агентства з питань запобігання корупції. Василь Андрійцьо та Олег Ігнатюк обговорили з учасниками питання щодо визначення та обрахування строків притягнення осіб до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, та проблемні питання з розгляду в судах протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією. У ході презентації Василь Андрійцьо та Олег Ігнатюк визначили підстави закриття судом справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, та зупинилась на детальному обговоренні основних порушень при складанні протоколів цієї категорії та здійсненні адміністративного провадження, що призводять до закриття цих справ судом.