Національна школа суддів України

Cекретарі судового засідання удосконалюють свої уміння та навички

28 березня – 1 квітня 2016 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку х загальних та апеляційних судів областей.

Підготовку проходять  36 секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів  Чернівецької, Тернопільської та Хмельницької областей.

Відкрив підготовку  директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник, який  ознайомив слухачів із програмою та побажав ефективних результатів під час проходження навчання.

 Для проведення підготовки запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія  Колотила, Ігоря  Лисака та суддю Першотравневого районного суду м. Чернівців Аліну Федіну.

Під час підготовки Онуфрій Колотило зверне увагу секретарів судового засідання на першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Ігор Лисак  поділиться навичками  відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати та розповість про розподіл судових витрат між сторонами  та застосування Закону України  “Про судовий збір”.

Аліна Федіна ознайомить слухачів із практикою в організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, та з проблемами підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві.

Цікавим та корисним для секретарів судового засідання буде  заняття консультанта Першотравневого районного суду м. Чернівців Тетяни Котелевської, яка розповість про удосконалення  навичок комунікації в роботі з людьми з особливими потребами та ознайомить із особливостями етикету спілкування з відвідувачами суду, що мають інвалідність.

  Начальник відділу кадрів Апеляційного суду Чернівецької області Оксана Цепла  зверне увагу на умови та порядок прийняття на  державну службу та проходження служби в судах.

Повний текст програми підготовки  секретарів судового засідання  місцевих загальних та апеляційних судів розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.