Національна школа суддів України

Через дистанційне навчання до ефективної комунікації

7 травня 2015 року у Національній школі суддів України відбулася робоча зустріч з представниками проекту USAID “Справедливе правосуддя” та Державної судової адміністрації України. Метою зустрічі було обговорення  впровадження дистанційного курсу з питань комунікації судів з громадськістю. 


Проректор Наталія Шукліна розповіла про те, як суддівська освіта модернізується  відповідно до вимог Закону України “Про забезпечення права на справедливий суд”. Зокрема, вдосконалюється методологія освітнього процесу, актуалізуються та запроваджуються нові навчальні курси.  Реформування інститутів підготовки та підвищення кваліфікації суддів отримує відчутну підтримку від проектів міжнародної технічної допомоги - зазначила Наталія Шукліна.

Так, одним із напрямків  співпраці Національної школи суддів України  з проектом USAID “Справедливе правосуддя” є спільна робота над курсом "Комунікації в судовій системі". Цей курс особливо актуальний з огляду на потребу відновлення довіри суспільства до судової влади. Сьогодні відповідно до рішення Ради суддів України в судах обирають суддів-спікерів та визначають прес-секретарів, фахова підготовка яких стане запорукою для покращення взаємної комунікації – підкреслила Наталія Шукліна. 

Навчитись висвітлювати офіційну позицію від імені суду, надавати спеціальні коментарі щодо розгляду справ скоро стане можливим ще й у дистанційному форматі. Спільними зусиллями фахівців Національної школи суддів України,  проекту USAID “Справедливе правосуддя” та Державної судової адміністрації України  буде розроблено платформу, програму та зміст курсу з комунікацій, апробовано напрацювання та підготовлено тренерів.