Національна школа суддів України

Державна допомога суб’єктам господарювання

8–9  грудня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) у співпраці з Міжнародною організацією права розвитку в Україні (ІДЛО) в рамках реалізації проєкту “Тренінг з питань конкуренції та державної допомоги” проводить тренінг для суддів адміністративних судів на тему: “Державна допомога суб’єктам господарювання”.

Вітальними промовами навчальний захід розпочали проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та директор Міжнародної організації права розвитку в Україні Леван Дучидзе.

Враховуючи важливість тематики, до проведення навчального заходу залучено відповідних українських та міжнародних фахівців у цій сфері, а саме: партнера-засновника адвокатської компанії “Арцінгер”, доктора юридичних наук Сергія Шкляра, директора Департаменту моніторингу і контролю державної допомоги Антимонопольного комітету України Оксану Дягілєву та юридичного секретаря у палаті судді Віктора Кройшица Суду загальної юрисдикції Європейського Союзу Ханса Петера Неля.

У перший день тренінгу судді та представники Антимонопольного комітету України розглядали питання, що стосуються  Концепції державної допомоги та відповідної правової бази України та Європейського Союзу, форм державної допомоги та їх вплив на конкуренцію. Доповідачі зосередили увагу учасників на розгляді правової бази, процедури ЄС що регулює імплементацію норм державної допомоги, аналізі судової практики.

На другий день тренінгу його учасники продовжуватимуть аналізувати судову практику із розгляду справ про державну допомогу, визначатимуть виклики та шляхи їх вирішення, обговорять критерії допустимості державної допомоги, приклади дозволеної та забороненої державної допомоги, ознайомляться з практикою АМКУ із розгляду справ про державну допомогу.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.