Національна школа суддів України

Детальне опрацювання проблем та тонкощів у роботі помічника судді та консультанта

7–11 жовтня 2019 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів.

Директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець привітав слухачів і зауважив, що для проведення підготовки запрошено досвідчених суддів та провідних науковців.

Відкрила підготовку адвокат, доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І.  І. Мечникова, кандидат юридичних наук Катерина Кармазіна, яка ознайомила слухачів з інноваціями в судочинстві та проаналізувала зміни процесуального законодавства й законодавства України про прокуратуру в межах судової реформи.

Керівник Бюро психологічних досліджень, кандидат психологічних наук, психотерапевт Маргарита Журавльова розгляне психологічні особливості ефективного спілкування у професійній діяльності працівників апаратів судів.

Питання щодо оформлення документів при виконанні міжнародних договорів та конвенцій щодо надання правової допомоги у справах, а також порядок виконання міжнародних доручень зі слухачами обговорить головний спеціаліст відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції в Одеській області Галина Міх.

Про особливості розгляду справ із кредитних правовідносин розповість суддя Малиновського районного суду м. Одеси Олександр Леонов.

Інтерактивну лекцію щодо розгляду справ у порядку спрощеного провадження проведе суддя Київського районного суду м. Одеси Марина Гниличенко.

Суддя Південно-західного апеляційного господарського суду, голова Комітету з питань статусу суддів, дотримання прав працівників судів Ради суддів України Галина Діброва розповість  про правовий статус помічників суддів і трудові відносини з працівниками патронатної служби.

Актуальну тему кримінального провадження щодо неповнолітніх розкриє суддя Малиновського районного суду м. Одеси Олег Крижановський .

Проблемні питання розгляду справ, передбачених статтею 124 КУпАП, з учасниками підготовки обговорить суддя у відставці Олена Кутурланова.

Зміни в сучасному українському правописі помічники суддів та консультанти вивчать з викладачем української мови та літератури, членом Національної спілки журналістів України, видавцем Іриною Трухіною.

Суддя Малиновського районного суду м. Одеси Максим Мурзенко висвітлить актуальні питання судових процедур та написання судових рішень у світлі новел цивільного процесуального законодавства.

Суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Дмитро Тішко проведе інтерактивну лекцію щодо розмежування звернень (запитів) відповідно до Закону України “Про звернення громадян” та Закону України “Про доступ до публічної інформації”. Крім того, викладач детально зупиниться на проблемах та тонкощах роботи слідчого судді.

Також у рамках підготовки заплановано проведення семінару на тему: “Антикорупційне законодавство”, який проведуть Катерина Кармазіна та адвокат, доцент кафедри державознавства і права Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський.