Національна школа суддів України

Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин

27 березня 2019 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах підготовки суддів судових палат у цивільних справах апеляційних судів провела тренінг “Деякі питання, що виникають при розгляді справ із кредитних правовідносин”.     

Вітальними словами тренінг розпочала модератор – заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Галина Юровська, яка представила викладачів (тренерів), пояснила навчальні цілі заходу, з’ясувала очікування учасників від тренінгу та окреслила загальні положення законодавства, що регулюють розгляд судами кредитних спорів.

Тренінг провели судді-викладачі Лілія Гуцал, Світлана Голуб, Андрій Нижний, Василь Даценко, Максим Ходаківський, які детально зупинились на окремих проблемних питаннях, що виникають при розгляді справ про стягнення кредитної заборгованості, розкрили питання щодо поруки як виду забезпечення виконання зобов’язань у кредитних правовідносинах, іпотеки як окремого виду застави та окремих аспектах судової практики.

Виконання суддями практичних завдань щодо кредитного договору та його елементів щодо застосування позовної давності у кредитних спорах та забезпечення виконання зобов’язань були важливими для використання в роботі.  Жваво пройшло експрес-опитування.