Національна школа суддів України

Діловодство в режимі відеоконференцзв’язку

Діловодство в режимі відеоконференцзв’язку

6 жовтня 2014 року в місті Харкові місцевим  регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для працівників архівних підрозділів судів на тему: “Архівне діловодство суду”.

У семінарі взяли участь 47 працівників архівних підрозділів судів Харківської області. Окрім того, працівники 17 судових установ спілкувались  у  режимі он–лайн.

Проведення семінару для архіваріусів судів обумовлено необхідністю упорядкування роботи відповідних підрозділів судових установ. У ході семінару з’ясувалось, що у працівників судів накопичено багато запитань із організації архівного діловодства.

 Під час семінару заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації в Харківській області Валентина Черняк та начальник відділу організаційного забезпечення діяльності судів, судової статистики та інформаційних технологій Наталя Меренцева ознайомили слухачів із  загальними правила організації архівної справи в судових установах, змістом функціональних обов’язків працівників архівних підрозділів, вимогами Інструкції про порядок передавання до архіву місцевого та апеляційного суду, зберігання документів, відбору та передання до державних архівних установ та архівних відділів міських рад судових справ та управлінської документації суду.

Для проведення семінару також було запрошено архівіста відділу формування Національного архівного фонду та діловодства Державного архіву Харківської області  Тетяну Рідну, яка розповіла про основні напрями діяльності державних архівних установ та їх  взаємодію із судами на регіональному рівні.          У процесі безпосереднього спілкування слухачі отримали вичерпні відповіді на свої чисельні запитання.

Використання системи відеоконференцзв’язку дозволило взяти участь у семінарі представникам віддалених судових установ без витрат коштів на відрядження. Досвід проведення таких заходів буде продовжуватися Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України в подальшій діяльності.