Національна школа суддів України

Без дискримінації за ознакою статі

4 квітня 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з громадською організацією “Жіночі перспективи” проводить семінар для помічників суддів місцевих загальних судів та Апеляційного суду Львівської області на тему: “Забезпечення принципу гендерної рівності та недискримінації при здійсненні правосуддя”.

Після успішного проведення двох семінарів такої тематики для суддів місцевих загальних судів, враховуючи відгуки суддів, які брали участь у цих семінарах, про можливість позитивного обміну досвідом, було вирішено організувати аналогічний  захід і для працівників апаратів судів.

Для проведення семінару запрошено експертів громадської організації “Жіночі перспективи” – адвоката Галину Федькович та психолога Марту Чумало.

Робота семінару проходитиме в кілька етапів, а саме: знайомство учасників, висловлення очікувань від семінару, огляд принципу гендерної рівності та недискримінації за законодавством України та крізь призму практики Європейського суду з прав людини. Також слухачі розглянуть практику національних судів щодо застосування принципу гендерної рівності та недискримінації.