Національна школа суддів України

Дискусія навколо теорії та практики судової реформи

29 вересня 2017 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у роботі VI Судового форуму, який проводить Асоціація правників України.

Один з наймасштабніших заходів у правничій сфері  має на меті ознайомити учасників із найбільш актуальними питаннями, що стосуються судочинства, судової реформи, а також вимог часу та суспільства до професії правника.

Ректор Національної школи суддів України був учасником сесійної дискусії, присвяченої обговоренню статусу судової реформи та пройшла у форматі HARD TALK. Учасниками дискусії стали заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, Голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ханне Юнкер, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков.

Під час дискусії спікери обмінялись думками щодо основних досягнень судової реформи, анонсували подальші дії, обговорили практичні питання добору кандидатів на посади суддів місцевих судів, роль Вищої ради правосуддя у формуванні та очищенні суддівського корпусу, підбили підсумки конкурсу до Верховного Суду.

Обговорювалось питання існування та функціонування антикорупційного суду, навантаження та організації перехідного періоду роботи Верховного Суду.

Спікери намагались донести ідею того, що для модернізації правосуддя необхідна також зміна свідомості суспільства. Тож судова реформа – це питання часу.