Національна школа суддів України

Дистанційна підготовка помічників суддів і консультантів

19–23  жовтня 2020 року Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України  проводить дистанційну підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

До програми підготовки увійшли загальні питання ведення судового діловодства, психологічні аспекти діяльності працівників апарату суду, окремі питання застосування процесуального законодавства тощо.

Керівник апарату районного суду міста Харкова Олена Безбородова  розповість про виконання вимог Інструкції з діловодства та розкриє питання міжособистісних стосунків судді з помічником судді та секретарем судового засідання.

Із лекції начальника відділу судової роботи та міжнародного співробітництва Головного територіального управління юстиції у Харківській області Наталії Колотілової слухачі дізнаються про  застосування договорів про правову допомогу з іншими державами.

Також у ході навчального заходу помічники суддів і консультанти опанують окремі аспекти матеріального та процесуального права, що стане в нагоді  під час підготовки проектів судових рішень. Так, до програми занять увійшли лекції на теми:

Практичні аспекти розмежування різновидів множинності злочинів – повторність, сукупність та рецидив злочину

Особливості розгляду справ про визнання правочинів недійсними

Іпотека та застава як способи забезпечення виконання зобов’язань

Актуальні аспекти судового розгляду спорів щодо спадкування.

Змістовним та корисним для аудиторії  буде  вебінар на тему: “Українське ділове мовлення”, який проведе доцент кафедри культурології Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров.

Крім того, передбачено проведення дистанційного курсу  на тему: “Застосування  Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики  Європейського суду з прав людини. Досудове розслідування”.

З повним текстом програми підготовки можна ознайомитись на сайті Національної школи суддів України за посиланням  

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який успішно її пройшов, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.