Національна школа суддів України

Дистанційна підготовка співробітників Служби судової охорони

12 березня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони та Державною судовою адміністрацією України провели круглий стіл для співробітників Служби судової охорони “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Відповідно до плану підготовки на 2020 рік участь у зазначеному круглому столі в місті Чернівцях мали взяти співробітники  зазначеної служби з міст Івано–Франківська, Тернополя, Ужгорода та Хмельницька. Але у зв’язку з оголошенням Урядом України карантину, проведення заняття було організовано в Чернівецькому регіональному відділенні для співробітників місцевого територіального управління Служби судової охорони, а представники територіальних управлінь відповідних областей брали в ньому участь дистанційно зі своїх місць роботи.

У такому ж дистанційному режимі з учасницями та учасниками круглого столу спілкувалися викладачі та працівники центрального офісу Національної школи суддів України в Києві.  

Роботу круглого столу розпочали проректор Володимир Мазурок, начальник управління з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Служби судової охорони Володимир Євграфов та заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій. Із програмою круглого столу співробітників Служби судової охорони ознайомила головний спеціаліст відділу спеціальної підготовки  Наталія Буряк.

Спікери круглого столу  у своїх презентаціях звертали увагу на організацію взаємодії між судами, суддями, працівниками апаратів судів, органами та установами системи правосуддя, зокрема Державною судовою адміністрацією та Службою судової охорони.

У ході заняття акцентувалася увага на значимість обізнаності співробітників Служби судової охорони із судовою системою, питання незалежності суддів і доступу до правосуддя, охорони приміщень органів та установ системи правосуддя, забезпечення безпеки усіх учасників судового процесу, практичних заходах для запобігання проявів неповаги до суду та їх припинення, психологічних аспектах взаємодії суду та Служби судової охорони.

Зі співробітниками Служби судової охорони з Києва спілкувалися викладачі – судді Дмитро Кратко та Максим Ходаківський, а в аудиторії Чернівецького регіонального відділення викладачами були суддя  Віталій Цуркан, керівник апарату Чернівецького апеляційного суду Іван Сорохан, заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області Павло Тюфтій,  начальник територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області Олександр Драгус, заступник начальника територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області Степан Твердохліб, заступник начальника територіального управління Служби судової охорони у Чернівецькій області Олександр Кабалюк,  начальник відділу служби судових розпорядників Чернівецького апеляційного суду Василь Гнатчук.

Із матеріалами круглого столу можна ознайомитися тут.