Національна школа суддів України

Дистанційне вдосконалення навичок і вмінь

6 квітня 2020 року в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення в онлайн режимі розпочало проведення підготовки помічників і помічниць суддів місцевих загальних  та апеляційних судів.

Заступниця директора  Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій на початку дистанційного ознайомила слухачів і слухачок із програмою підготовки та нагадала про можливості дистанційного спілкування.

Підготовка помічників суддів розпочалась із обговорення актуальних питань щодо судових витрат. Суддя Чернівецького апеляційного суду Ігор Лисак у своїй презентації  розкрив питання щодо відстрочення та розстрочення судових витрат, зменшення їх розміру або звільнення від їх оплати, а також дав відповіді на запитання помічників і помічниць суддів.

Головний спеціаліст судової роботи та міжнародної правової допомоги Південно–західного міжрегіонального управління міністерства юстиції (місто Івано–Франківськ) Ірина Лунга презентувала заняття щодо особливостей виконання рішення суду чи судового наказу в цивільній справі.

Слухачі та слухачки ознайомились із відеопрезентацією заступника начальника та головного спеціаліста відділу науково–методичного супроводження психологічної підготовки суддів Андрія Маслюка  та Анжеліки Фарафанової.

Для вдосконалення навичок і вмінь помічники та помічниці суддів під час підготовки  переглянуть відеолекції судді Конституційного суду України, кандидатки юридичних наук  Галини Юровської “Поділ майна подружжя” та “ Актуальні аспекти судового розгляду спорів щодо спадкування ” .

Для проведення підготовки помічників і помічниць суддів запрошено досвідчених суддів Онуфрія  Колотила та Євгена Нестренка.

Онуфрій Колотило проінформує помічників і помічниць суддів  про першочергові заходи органів державної влади в реалізації Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”.

Учасники та учасниці  підготовки опрацюють також вимоги Закону України “Про  державну  службу”, які пред’являються до осіб, призначених на посади секретарів судового засідання;  вимоги Закону України “Про запобігання корупції”; обговорять заходи попередження та відповідальність за корупційні прояви; отримають відповіді від фахівця на питання, що стосуються  конфлікту інтересів і фінансового контролю.

Повний текст програми підготовки розміщений на веб–сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.