Національна школа суддів України

Дистанційний курс “Базовий курс з медіації”

20 травня – 19 червня 2024 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для помічників суддів та секретарів судового засідання “Базовий курс з медіації”.

Мета курсу — допомогти учасникам зрозуміти основні відмінності між судовим процесом (включаючи врегулювання спорів суддею) і медіацією, зрозуміти роль і основні навички медіатора, ідентифікувати справи, які найкраще підходять для медіації.

У результаті проходження курсу учасники зможуть зрозуміти процес медіації, його переваги і принципи, оцінити основні відмінності між медіацією та іншими способами вирішення спорів, відрізняти позиції сторін від їхніх інтересів і потреб, дізнатися, які техніки, запитання та інші втручання допоможуть виявити потреби й інтереси сторін, сприяти взаєморозумінню та взаємодії між сторонами, виявити, які справи найбільше підходять для вирішення шляхом медіації та інформувати сторони про медіацію та краще пояснювати їм переваги цього процесу.

Навчальний матеріал об’єднано у 4 модулі. Після кожного навчального блоку учасники виконають практичні завдання та зможуть скласти тести, щоб закріпити набуті знання на практиці.

За результатами успішного проходження дистанційного курсу учасники отримають електронний Сертифікат НШСУ.

Віддалений доступ до дистанційного курсу забезпечують відділ підготовки викладачів (тренерів), Вінницький навчальний центр, відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.