Національна школа суддів України

Дистанційно про поділ спільного майна подружжя

Національна школа суддів України активно використовує дистанційні курси  в сучасній професійній підготовці суддів і працівників апаратів судів.

Електронна підготовка пов’язана з використанням різноманітних способів інформаційних і комунікаційних технологій.  Стандартна дистанційна підготовка здійснюється з 2014 року як форма підготовки суддів, а змішана форма, яка передбачає вебінари, відеолекції, тощо почала впроваджуватися в останні декілька років. Технічні можливості Національної школи суддів України та злагоджена робота працівників відділу інформаційних технологій дозволяють удосконалювати цей напрямок діяльності установи.

Дуже своєчасним та актуальним є створення відеотеки презентацій досвідчених суддів, які є викладачами Національної школи суддів України.

24 березня 2020 року суддя Конституційного Суду Україна Галина Юровська, яка була керівником цивільного блоку під час роботи в Національній школі суддів України та має великий досвід здійснення цивільного судочинства, провела відеозаняття для суддів з особливостей розгляду спорів про поділ майна подружжя.

Стратегія впровадження дистанційної підготовки підтримується та буде реалізовуватися іншими викладачами Національної школи суддів України.

Переглянути відеолекцію викладачки Галини Юровської та її презентацію можна тут.