Національна школа суддів України

Дисциплінарна відповідальність судді

25–26 листопада 2019 року в Києві Національна школа суддів України за пітримки українсько-канадського проекту “Підтримка судової реформи” провела тренінг для суддів-тренерів Дисциплінарна відповідальність судді.

Відкрили навчання вітальною промовою начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України Ольга Шаповалова та директор курсу, заступник начальника цього відділу Олександр Коротких. Вони ознайомили учасників з формою навчання та визначили очікувані результатів за наслідками роботи. 

Тренінг проходив в форматі міні-лекцій з використанням презентаційних матеріалів. На них судді обговорили чимало питань пов’язаних з дисциплінарною відповідальністю судді, зокрема, щодо: дисциплінарного проступку судді, підстав, строків і процедури притягнення його до дисциплінарної відповідальності та їх відповідність міжнародним стандартам, оскарження рішення дисциплінарного органу тощо.

У ході інтерактивного навчання судді взяли участь у “мозкових штурмах”, рольових іграх, обговореннях дискусійних вправ, експрес-опитуваннях, виконували різноманітні індивідуальні практичні завдання у малих групах та переглянули навчальні відеоролики.

До команди викладачів тренінгу увійшли також судді Олександр Терлецький, Світлана Головчук, Алла Котелевець, Олександр Крижний, Валерія Бабко, Юрій Черпак, Сергій Шинкоренко та працівник відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Герус.