Національна школа суддів України

Діяльність судів крізь призму антикорупційної стратегії: помилки, які необхідно виправити, реальність, яку неможливо подолати

24 червня 2015 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів областей на тему: “Засади запобігання та протидії корупції”.

У семінарі беруть участь 22 помічники суддів місцевих загальних та апеляційних судів Волинської, Закарпатської,  Івано-Франківської, Львівської та Рівненської областей.

Вітальними словами відкрила семінар директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна.  

Організація такого семінару зумовлена не необхідністю, а правом працівників апарату на прийняття висвітлених позицій трактування антикорупційного законодавства.

Стежка боротьби із корупцією прокладається уже не один рік. Це викликано, як правило, з переродженням в обов’язок кожного з нас будувати початок нової ідеології “верховенства права та соціальної рівності”.

Актуальність цієї теми не потребує висвітлення чи навіть проголошення результативності. Є потреба різносторонньої оцінки, напрацювань та впровадження результату. Саме тому обов’язковим є аналіз не лише теоретичних норм, але і підсумків діяльності, що формують практику боротьби із корупцією, форму поведінки, зокрема працівників судової влади у всіх сегментах правовідносин, котрі виникають під час професійної діяльності.

Цей семінар проведуть заступник голови Галицького районного суду м. Львова Віталій Стрельбицький, заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України у Львівській області Марія Коник та головний спеціаліст зі зв’язків із громадкістю та ЗМІ Львівського окружного адміністративного суду Христина Кріль.

Для досягнення максимального результату роботи над цією темою до програми семінару ввійшли такі питання: антикорупційна абетка, або основи запобігання корупції; запобігання корупції в судовій владі та антикорупційна політика в Україні.

Повний текст програми семінару для помічників судді місцевих загальних та апеляційних судів областей розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення семінару кожному слухачу, який брав у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.


Організаційні заходи щодо проведення семінару забезпечено Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Оксана Польна).