Національна школа суддів України

Для підвищення ефективності роботи

25 жовтня 2021 року Національна школа суддів України розпочала проведення онлайн–підготовки секретарів судових засідань місцевих та апеляційних господарських судів.

Заступниця директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова відкрила дистанційні заняття та ознайомила секретарів судових засідань із програмою та порядком проходження ними тижневої підготовки.

Для проведення онлайн–занять запрошено суддів Олену Малєєву, Юлію Бездолю та Оксану Ярешко.

Із секретарями судових засідань будуть спілкуватися працівниці Національної школи суддів України Олена Мілієнко, Тетяна Богданевич, керівниці апаратів судів Ірина Коваленко та Інна Німас.

Завідувачка відділу психологічних та інших досліджень Одеського науково–дослідного інституту судових експертиз, кандидатка психологічних наук Маргарита Журавльова ознайомить із психологічними особливостями ефективного спілкування та надасть поради щодо вирішення конфліктів і профілактики професійного та емоційного вигорання.

Кандидатка наук з державного управління Наталія Піроженко надасть поради щодо ефективного управління часом.

Удосконалити  мовну грамотність слухачам і слухачкам допоможе Людмила Шматоваленко – радниця патронатної служби апарату Одеської обласної державної адміністрації.

Юрисконсультка Одеського окружного адміністративного суду, кандидатка юридичних наук Яніна Грабова доведе вимоги Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України.

У ході підготовки секретарі судових засідань зможуть удосконалити свої знання у визначенні юрисдикції; особливостях доказування в господарському процесі; правилах ведення журналів судових засідань; процесуальних вимогах до ведення протоколу судового засідання; навички роботи з документами, що містять конфіденційну інформацію та роботи з речовими доказами, тощо.

Інтересними будуть онлайнові заняття щодо цифрового правосуддя та застосування технологій штучного інтелекту; етики спілкування працівників суду, зокрема, у соціальних мережах і  дотримання трудової та виконавчої дисципліни;.

Окрему увагу суддя Оксана Ярешко зверне на питання застосування Європейської конвенції та практики Європейського суду в господарському судочинстві, а також на захист права власності у світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції та практики цього ж суду.