Національна школа суддів України

Для захисту прав внутрішньо переміщених осіб

21 жовтня 2019 року в місті Бахмут Національна школа суддів України провела семінар для суддів місцевих та апеляційних судів Донецької та Луганської областей.

Вітальним словом семінар відкрив заступник голови суду Андрій Гапонов, який відзначив важливість питань програми семінару та подякував Національній школі суддів України за надану можливість пройти підготовку за місцем роботи суддів.

Оксана Кабиш ознайомила суддів–учасників семінару зі змінами в сучасній мовно–писемній практиці.

Галина Юровська зосередила увагу суддів на питаннях практичного застосування національними судами законодавства щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та обговорила з учасниками семінару актуальні питання, які виникають при розгляді справ зазначеної категорії.

Обговорення актуальних питань внутрішньо переміщених осіб учасники продовжили під час презентації викладача–координатора Тамари Закревської онлайн курсу на платформі Help. Вона ознайомила з переліком курсів для суддів у системі дистанційного навчання Національної школи суддів України.

Галина Юровська передала напрацьовані матеріали щодо останніх правових позицій Верховного Суду при розгляді кредитних правовідносин і відшкодування шкоди для використання суддями в практичній роботі.