Національна школа суддів України

Докази і доказування у кримінальному провадженні в суді першої інстанції

17 листопада 2015 року в місті Дніпропетровську Національною школою суддів України спільно з Апеляційним судом Дніпропетровської області проведено тренінг для суддів місцевих загальних судів, призначених на посаду судді вперше (3, 4, 5 рік роботи), на тему: “Докази і доказування у кримінальному провадженні в суді першої інстанції”.

У тренінгу взяли участь 34 судді місцевих загальних судів Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей.

Вітальними словами тренінг відкрили директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник та заступник голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Ірина Живоглядова.

Для проведення тренінгу викладачами було запрошено заступника голови Апеляційного суду Дніпропетровської області Ірину Живоглядову та суддів цього ж суду Олену Джерелейко, Тетяну Стуковенкову та Ніну Коваленко.

Під час тренінгу судді розглянули фундаментальні принципи доказування у змагальній системі, поняття та види доказів, належність та допустимість доказів, обговорили  питання щодо викладення обґрунтування та оцінки доказів у судових  рішеннях.

Значну увагу було приділено роботі суддів у малих групах.

З метою виявлення індивідуальних потреб судді щодо вдосконалення, стимулювання його до підтримання кваліфікації на належному рівні та професійного зростання тренери провели оцінювання та заповнили анкети, з якими був ознайомлений кожен суддя.

Для отримання пропозицій у порядку зворотного зв’язку було проведено анкетне опитування слухачів.

Організаційні заходи щодо проведення підготовки забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України (директор – Алла Баштанник) та Апеляційним судом Дніпропетровської області (голова – Наталія Деркач).