Національна школа суддів України

Докази і доказування в господарському судочинстві

7 лютого 2018 року в місті Києві Національною школою суддів України в межах підготовки суддів місцевих господарських судів проведено тренінг на тему: “Докази і доказування в господарському судочинстві”.     

Вітальними словами тренінг відкрив начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Іван Балаклицький, якийзазначив, що тематику тренінгів для суддів місцевих господарських судів сформовано з урахуванням потреб суддів на підставі затверджених стандартизованих програм.

Суддя господарського суду міста Києва, кандидат юридичних наук Віта Бондарчук (модератор тренінгу) представила викладачів (тренерів), ознайомила з метою і навчальними цілями курсу та з’ясувала очікування учасників від заходу.

У ході тренінгу суддя господарського суду міста Києва, кандидат юридичних наук Олеся Дупляк зосередила увагу на обговоренні важливого питання щодо аспектів доказування в господарському процесі. Віта Бондарчук залучила суддів до виконання низки практичних завдань (ситуативних задач). Суддя господарського суду Тернопільської області Володимир Гевко під час презентації висвітлив питання щодо належності доказів та допустимості засобів доказування. Наведені ним положення постанов Вищого господарського суду України дали змогу оцінити, наскільки важливим є дотримання у процесі доказування всіх вимог щодо належності та допустимості доказів. Суддя господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний окреслив підстави звільнення від доказування.

Практично корисним для суддів-учасників було виконання низки різноманітних практичних завдань, розв’язування ситуативних задач. Жваво пройшла робота в малих групах з обговоренням результатів та висновків.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.