Національна школа суддів України

Доопрацювання матеріалів загальноукраїнського семінару на тему: “Особливості розгляду спорів про визнання правочинів недійсними”

14 листопада 2019 року в  приміщенні Чернівецького апеляційного суду відбулося засідання групи розробників з доопрацювання матеріалів загальноукраїнського семінару на тему: “Особливості розгляду спорів про визнання правочинів недійсними”.

Робоча група працювала під керівництвом викладача–наукового консультанта  відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України, судді у відставці Лілії Гуцал, яка відкрила засідання, ознайомила учасників з метою та форматом роботи, визначила основні завдання та очікувані результати роботи.

У роботі засідання взяли участь: заступник директора Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України Тетяна Аілінчій, судді Чернівецького апеляційного суду Ігор Лисак і Наталія Половінкіна, а також кандидат юридичних наук, доцент кафедри приватного права юридичного факультету Чернівецького національного університету    ім. Ю. Федьковича Володимир Никифорак.

Учасники засідання сконцентрували увагу на доопрацюванні матеріалів інтерактивних лекцій, змістовного наповнення модулів з відповідної тематики:

-         визнання правочину дійсним як спосіб захисту порушеного права захист прав на землю;

-         наслідки недійсності правочину;

-         поняття та види недійсних правочинів. Наслідки недійсності правочину;

-         визнання недійсними правочинів, пов’язаних з обігом нерухомості;

-         невідповідність волі та волевиявлення сторони правочину як підстава його недійсності.

Судді-тренери жваво обговорили підготовлені ними презентації, а також внесли необхідні корективи та доповнення до розроблених ними матеріалів.

На завершення засідання Лілія Гуцал відзначила результативність командної роботи.