Національна школа суддів України

Доступ до правосуддя людей з інвалідністю

15 лютого 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів на тему: “Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю”.  

Відкриваючи захід, директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець зазначив, що особи з обмеженими фізичними можливостями – громадяни різних категорій інвалідності досить часто звертаються до суду за захистом своїх прав та інтересів, а також беруть участь у судових процесах як сторони у справі, свідки тощо. Тому працівникам суду дуже важливо покращувати та удосконалювати рівень спілкування та роботи з людьми з інвалідністю.

Під час семінару слухачі розглянуть соціологічний портрет та правовий статус людей з інвалідністю, детально зупиняться на особливостях спілкування з людьми з особливими потребами, зокрема  комунікативно-психологічних особливостях взаємодії, звернуть увагу на проблеми фізичної доступності будівель і приміщень суду для людей з особливими потребами та маломобільних груп населення.