Національна школа суддів України

Доступ до публічної інформації

7 квітня 2017 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для працівників апаратів судів на тему: “Доступ до публічної інформації”.  

Удосконалити знання працівників апаратів судів щодо доступу до публічної інформації допоможуть адвокат, кандидат юридичних наук Андрій Фальковський та доцент кафедри конституційного права та правосуддя Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, кандидат юридичних наук Сергій Ромашкін.

Під час семінару слухачі розглянуть законодавство, що регламентує доступ до публічної інформації, проаналізують роз’яснення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини щодо оприлюднення інформації, передбаченої статтею 15 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, визначать роль Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у сфері запобігання порушення цього Закону та обговорять відповідальність за порушення законодавства про надання доступу до публічної служби. Окрім того, працівники апаратів судів будуть працювати над практичними завданнями щодо проблематики віднесення інформації до публічної та такої, що підлягає оприлюдненню в засобах масової інформації та на офіційних сайтах.