Національна школа суддів України

Доступ до публічної інформації: аналіз судової практики

1 березня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України за підтримки проекту Twinning “Посилення інституційної спроможності Верховного Суду у сфері захисту прав людини на національному рівні” спільно з Касаційним адміністративним судом провели семінар для суддів, які обрані на адміністративні посади в судах адміністративної юрисдикції, на тему: “Актуальні питання адміністративного судочинства”.

З вітальними словами до суддів звернулися Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович та проректор Володимир Мазурок.

У ході семінару представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Ірина Кушнір зробила аналіз судової практики у сфері.

Суддя Верховного Суду Латвійської Республіки, викладач Центру підготовки суддів Латвійської Республіки Вероніка Круміня розповіла про організацію роботи судів Латвійської Республіки, детально розкрила питання, що пов’язані із забезпеченням своєчасного та якісного розгляду справ, а також з вимогами до рішень судів про встановлення фактів.

Суддя Верховного Суду Латвійської Республіки, постійний радник проекту Twinning, професор юридичного факультету Латвійського університету Яутріте Бріеде висвітлила питання розрізнення публічних і приватних прав, а також навела приклади із судової практики своєї країни тлумачення та застосування норм права.